Unseen Passage For Class 2 With Questions And Answers PDF

If you are searching for a unseen passage for class 2 in English? if indeed, continue to read this article. In this article, I will give you an article on unseen passage for class 2 with numerous passages to rehearse.

This article contains 5 unseen passage with questions and answers specially recommended by CBSE. We also provide notes and lesson plans. Our study rankings have been specially designed to better understand them.

Shine among your friends after getting a high score in Quizzes, MCQs and Worksheets. So please let us know about the Unseen Passage for class 2 in cbse english.

Unseen Passage For Class 2 With Questions And Answers pdf

Tips to solve unseen passages for class 2 in English

  • Read the passage in silence.
  • Answer point to point questions from the given questions.
  • Modify your answers.
  • You can go through the questions before reading the passage.
  • Be sure to read the complete sentence.

Unseen Passage For Class 2 – Passage 1

Spider is found in almost all the houses. There are many types of spiders. More than 40,000 species of spiders have been discovered. Flies are carnivores.

The spiders found in the houses are not very big. The size of the spiders living in the forests is very large.

Spiders have eight legs and two body segments. They usually eat insects. Spiders get their food by making nets at their place.

Black ant eggs are a delicious food for house spiders. The spiders of the forest eat frogs and small birds with great fervor.

Unseen Passage With Questions And Answers Class 2 (Passage 1):

Question: 1)How many species of spiders have been discovered so far?

Answer: More than 40,000 species of spiders have been discovered so far.

Question: 2)What do the spiders of jungles eat?

Answer: The spiders of jungles eat frogs and small birds.

Question: 3)Are spiders carnivorous?

Answer: Yes.

Question: 4)What do spiders generally eat?

Answer: Spiders generally eat insects.

Question: 5)What is the delicious food of house spiders?

Answer: The delicious food of house spiders is the eggs of black ants.

Unseen Passage For Class 2 – Passage 2

Every year a fair is held near my house. The fair is inaugurated by some elderly people of our area.

The fair is more crowded at night than during the day. People from far and wide come to see the fair.

Where the fair is held, there is also a temple of Kali Mata. People come to the fair only after worshiping Kali Mata.

Sweets, toys and food and drink shops are found in large numbers in the fair. There are two types of swings in the fair where there is a large crowd of children.

Every year a magician named Karan Sharma comes to the fair to enchant the people.

Unseen Passage With Questions And Answers Class 2 (Passage 2):

Question: 1)Who inaugurates the fair?

Answer: The fair is inaugurated by some elderly people of the area.

Question: 2)When does the crowd increase at the fair?

Answer: The crowd increases at night.

Question: 3)Which temple is present near the fair?

Answer: Kali Mata temple is present near the fair.

Question: 4)How many types of swings are there at the fair?

Answer: There are two types of swings at the fair.

Question: 5)Who comes to enchant people every year?

Answer: A magician named Karan Sharma comes to enchant people every year.

Unseen Passage For Class 2 – Passage 3

Today is Tom’s birthday. He is very happy. His elder brother’s name is Kristen and he is very sad. Kristen’s birthday is not celebrated with so much enthusiasm. This is because he is not the real son of his mother.

Tom and Kristen’s father loves both very much. Tom’s mother loves Tom more than Kristen.

Kristen’s real mother was killed in an accident. Therefore, his father had remarried to take care of Kristen. Kristen loves to play but her stepmother doesn’t let her play.

His mother packs different food in his lunch box. Tom gets fresh food and Kristen gets stale food.

Unseen Passage With Questions And Answers Class 2 (Passage 3):

Question: 1)What’s today?

Today is Tom’s birthday.

Question: 2)Who is not the real son of his mother?

Kristen is not the real son of his mother.

Question: 3)What kind of food does Kristen get in his lunch box?

Kristen gets stale food in his lunch box.

Question: 4)Why did Kristen’s father remarry?

Kristen’s father remarried to look after Kristen.

Question: 5)Who loves to play?

Kristen loves to play

Unseen Passage For Class 2 – Passage 4

Aarti is Manu’s best friend. She is getting ready to go to Manu’s birthday party in the evening. He bought a big book of stories as a birthday gift for Manu. Aarti wants to wrap it in red colored paper. She knows that red is Manu’s favorite colour. He didn’t find any red paper. Aarti is sad. Seeing Aarti’s sad face her mother asked her to wrap the gift in her red dupatta! Aarti was overjoyed.

Unseen Passage With Questions And Answers Class 2 (Passage 4):

Answer in one word of these questions

  • a. Who is Manu’s best friend?
  • b. Where is Aarti going in the evening?
  • c. What gift Aarti has for Manu?
  • d. Which is Manu’s favourite colour?

Unseen Passage For Class 2 – Passage 5

There is a park near Raman’s house. It is very big and green. It has a pond. It also has a swing, sea-saw slide and merry-go-round. Children love to walk in this park. They have a lot of fun here.

Unseen Passage With Questions And Answers Class 2 (Passage 5):

Question: 1)Where is the park?

Answer: park is near Raman’s house.

Question: 2)Is it big or small?

Answer: It is a big park.

Question: 3)What is there in the park for the children to enjoy?

Answer: There are many arrangements for children like a pond, a swing, a see-saw, a slide and a merry-go-round.

Unseen Passage For Class 2 With Questions And Answers PDF

From this part of my article you can download unseen passage for class 2 with answers pdf for free. I made this for you to provide you best of best details on the topic of unseen passage for class 2 in english worksheet. So, click on the download pdf and you get Unseen Passage For Class 2 PDF Download file with worksheet.

Final Words

Now, I think you all know about Our 5 best Unseen Passage For Class 2. By practicing these unseen passages you can get good marks in your class 2 CBSC exam. If you have any questions regarding this then comment below.

You May Also Read

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *